Vinterfisket är hett!

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Näe det är inte Ejken som skriver, det är Barkarby – har bara lånat Ejkens inlogg :-) Hursomhelst, för er som tror att vi flugfiskare har det tråkigt och eländigt och inte kan fiska på vintern så kan jag avslöja att så är det inte. Nu är det riktigt hett ute i skärgårn, och kallt om händer o fötter. Men att få möjligheten att vistas ute i denna fantastiska miljö vintertid är något jag verkligen rekommenderar, det är vackert, öde och det finns fisk!
DSC_1000
Får man sen en och annan havsöring så ger det ju lite extra energi.
Var inne på Fishlinebutiken vid Infracity och botaniserade bland flugmaterialet, hittade “wiggletails” nåt jag trodde var tänkt för gädda. Men jag gillar att experimentera lite med flugbindningen och köpte ett pack vita svansar. Band in dessa i WB-flugor med guldkula och med ett litet UVhuvud.
DSC_1006
Det visade sig vara en lyckad combo! Har haft väldigt mycket kontakter o hugg på denna. Kortade av svansen lite då jag i början fick mycket hugg men ingen som satt fast. Nu går det mycket bättre! Har även bundit upp någon svart variant som inte hunnit bli blöt än. spar den till nåt kvällsfiske.
Fiskade långt uppe i Norra med Filip “Renskav” igår morse, det så sååå hett ut, men det blev bom. En grymt bitig gråsäl dök upp onödigt nära och skrämde mig ordentligt.
Så blev jag ledig idag och stack ut i kylan. Vacker vindstilla solig morgon, minus 5, inte så bra kanske tänkte jag, men prova ska man ju göra. Tre fyra kast senare går största havsöringen jag någonsin sett upp i luften 6-7 meter framför mig. Den hade klippt min wiggletail och gjorde två granna luftsprång på alldeles för kort lina. Tomhet….. Ja ni vet. My god, vilken fisk, tänk att de finns de där stora och att de finns inne i skärgårn! Utan tvekan en fisk över sex kg!

2 reaktion på “Vinterfisket är hett!”

Kommentera