P1030368

sommaröring

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Juni månad har varit både bra och dåligt från min sida. Det startade fint och jag hade ett bra fiske mitt på dagen med sjunklinan. Hade efter och tappade stora havsöringar, fick även ett par strax över och under måttet med sjunklina och fiskimitation. 

P1030206En pigg 48:a tagen  med sjunklina!

Sjunklinefisket längs klipporna var stundvis bra och jag såg flera av västkustens giganter, men den absolut mest minnesvärda dagen i början av juni var dock på ett annat sorts ställe. En sandbank med djupt och strömt vatten runt om, fullt med tobis och stora hungriga havsöringar. Prickade verkligen rätt där en kväll och på mindre än en timma fångade jag 4 fina havsöringar mellan 45-50 och tappade en riktig gris. I ett av de första kasten ut över djupkanten med tobisimitationen tog det tvärstopp, helt stumt blev det innan 4 meter lina slets ur handen på mig på mindre än en sekund… Surt när linan blev slak igen, var helt annat tryck i den fisken än de andra jag landade den kvällen.

P1030295Havsöringarna var i grym kondition!

Sedan följde en ganska lång dödperiod för min del, segt fiske med en del småfisk. Men en sen kväll klev den här 50:an på en räkimitation, riktigt trevlig fisk som höjde självförtroendet.

P1030245Kanonfin sommarfisk!

Sedan följde några veckors jobb på sommarfiskeskolan som sportfiskarna arrangerar. Mindre tid vid kusten men fick tillfälle att köra årets första nattfiske. Fiskade mellan 20:00-03:00 utan ett ända hugg, stora fiskar visade sig dock men de vägrade ta. Så kan det vara ibland och det är lite det som är charmen med havsöringsfiske. Ibland spelar det ingen roll vad man gör, man får fisk ändå men det kan också vara stendött. Därför gäller det att reflektera och tänka till, vad kan man göra bättre? Som tur var så fick jag en liten 40:a och hade efter flera stora sillätare mitt på dagen innan nattfisket. Hade varit surt att nolla den dagen. P1030368Sommarnatt vid västkusten, underbart!

P1030362Det funkar även mitt på dagen i solsken!

Besökte sandbanken nu i helgen igen och hade bra fiske fram till skymningen, antagligen gräver tobisarna ner sig i sanden när det börjar mörkna och havsöringens jakthumör avtar. Stället fungerade helt enkelt super bra tills solen gick ner, lyckades fånga flera mellan 40-45 cm och såg flera stora göra lufthopp och utfall mot tobisstimmen. Snabb hemtagning är och var grejen på detta stället, det verkligen triggar fram stenhårda hugg. P1030489Börjar bli lite lekfärgad?

P1030492Kraftfulla öringar trots sin storlek, den här 45:an tog 25 m lina i en rusning.

P1030494

När “tobisracet” var över bytte jag plats och testade en djupare tångkant där havsöringarna gick in grunt och åt räkor sent på kvällen/natten. Mycket fisk avslöjade sig i ytan och både stora och små visade intresse för räkflugorna. Största för den kvällen var 51 cm, halvmeterdjupt vatten och en liten mörkbrun räkfluga (long chenille räka) lurade den öringen till hugg. P1030472 51 cm silver i mörkret!

Väntar tyvärr fortfarande på den där jätteöringen, ser dom och det känns som det bara är en tidsfråga innan den sitter! Nästa vecka flyttar jag i princip till kusten och mycket tid kommer att spenderas kring mina havsöringställen.

 

 

 

 

Kommentera