P1030113

västkustens silver

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Efter att jag missat 3 st bättre fiskar under lördagen var det dags för revansch. Till skillnad från gårdagens finväder så hade det dragit över ett regnväder över natten som gjorde att himlen nu var täckt av moln och vinden hade ökat en aning. Perfekta förhållanden för lite mitt på dagen fiske, några timmar innan bilen rullade hemåt.

Ludwig Lyckades bra i lördags med en fin bit på 51 cm och 1,4 kg. Kan även tillägga att det var hans första över måttet på fluga! Magen var proppfull av tångräkor vilket gjorde att man fick tänka till när det gäller flugval. P1030120

Fisket började bra och jag hade snabbt landat en liten öring och tappat några. Jag hade hittat ett stim med mindre fiskar som inte tvekade på att hugga på min räkimitation, lämnade stimmet efter flertalet dragningar och tappade. Jag gick istället vidare till en djupkant med förhoppningar på lite större fisk och efter ett par kast stramar det åt. Jag tror först det är en lite större fisk men när jag ser den uppe ytan förstår jag att den inte är så stor men havsöringarna runt 35-40 kan faktiskt bjuda upp till kamp, trots sin storlek. Snabbt i med den och går vidare med ludwig till ett ställe som alltid funkar. Ofta ser man riktigt stora fiskar jaga stagg (småsill) precis nedanför fötterna på sommaren men just nu ä ingen stagg hemma men det visade sig ganska snabbt att öringarna var det. Vi har ständigt kontakter, följen, hugg av lite bättre fiskar och jag fångar två fina öringar på 51 och 45 centimeter.P1030132 (2)

 

 

 

Båda fick simma tillbaka den här gången!P1030149

Ludwig fick också drilla havsöring, 2 st pigga havsöringar runt 40-35 centimeter fick han.P1030135

När det lilla havsörings “racet” avtagit förflyttade vi oss en ganska lång bit till ett annat ställe där jag genast hade kontakt med en grym fisk. Lät den lilla tobisimitationen sjunka i ett kast längs med en djupkant och tog hem flugan snabbt, i en kort paus några meter framför mig tar det stopp och jag hinner se en riktigt bra fisk innan kroken lossar ur gapet på den. Segt men den simmar kvar och förhoppningsvis är den där nästa gång!

2 reaktion på “västkustens silver”

Kommentera