IMG_0836-0.PNG

Team Santiago vs Silverbums

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Det är sällan vi tävlar i fiske. Men när Team Santiago hörde av sig och ville ha en dust om stockholmskusten kunde vi inte annat än säga ja. Grabbarna i Santiago har ett tungt register i officiella öringsammanhang. Första plats på Dalarö öringbonanza, första plats på Grinda open och ett par pallplatser på den kända Gålö öringcup.

Efter det klassiska datumdribblandet teamen emellan bestämdes det på kort varsel om lördagen den 8 november. Reglerna var enkla. 4 mot 4. Endast vadfiske. Poäng för störst fisk, flest fisk och finast fisk. Santiago nere i södra skärgården och vi i norra skärgården.

Laddningen och tävlingsnerverna hade varit med under hela veckan och likt en ventil började små psykningar levereras kvällen innan i form av bilder och text. Matte blev även sjuk så Barkabyleif gick in som ersättare.

Tävlingsdagen var trög för oss. Kristallklart vatten, dimma och en vacklande vind som inte riktigt kunde bestämma sig vart den skulle! Trots hårda förhållanden jobbar vi på strategiskt och det resulterar i ett par tappade fiskar och försiktiga hugg. Den sociala medien Instagram hölls under bevakning. För där skulle alla fiskar och annat som hörde tävlingen till rapporteras under #Santiagovssilverbums

Under tävlingens sista timmar lyckas vi klippa en fisk. Strax under måttet. Santiagobröderna var märkbart frånvarande och diskussionerna gick fram och tillbaka om dom hade något stort på gång som mörkades in i det sista. Vi fiskar vidare för att ta någon bättre fisk men kommer inte närmare än en bränd blanköring i fint format.

I mörkret kollas Instagram en sista gång och mycket riktigt har Santiago vaknat till liv igen med en drillbild och texten ”With the evening light came the trout”. Fan. Orden bollades emellan oss om att förlusten kanske var ett faktum. Ett kort telefonsamtal till Santiago gjorde oss inte klokare och resultatet skulle redovisas klockan 20.00 på en pub i Stockholms innerstad.

Väl där visar det sig att Santiago haft en tuff dag med någon finare bränd och lite skrämd fisk men ingen upp. Deras tjuv och rackarspel hade därmed lyckats förvirra våra tankar om en eventuell förlust.

Segern var vår!

Kvällen fortsatte i vänskaplig och klingande anda för att långt in på småtimmarna avslutas på en något diffus klubb belägen i ett gammalt industriområde utanför tullarna. . .

Vi tackar Santiago för en lyckad tävling och kväll!

3 reaktion på “Team Santiago vs Silverbums”

  1. Vad härligt! Låter som en grymt bra dag:) Härligt med god sammanhållning och med ett spännande utfall! Tack för inlägget!:)

Kommentera