P1050210

sena majkvällar på västkusten

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Fisket på västkusten har varit relativt segt, vilket de brukar vara nästan varje år vid den här perioden i maj. Det är mycket smolt som intagit kusten så fisk får man, men den större fisken var ständigt frånvarande under mina fisketurer i början av maj. Någon ströfisk närmare 50 var allt.

Men nu senaste veckan släppte det lite för mig, hade regelbundet kontakt med stor fisk och under de sena kvällarna efter de ljusa dagarna lyckades jag lura ett par fina. Har haft kontakt med bra fiskar dagtid med sjunklina och på ställen med småtobis. Tror även att dagsfisket funkar i lite sämre väder. 

P105019355 cm västkustsilver en varm majkväll, det tackar man inte nej till!

P1050210Brorsan nöter på i det sista ljuset!

Tagit med två matfiskar över 50 cm hem och bägge hade ätit flera sillar i varierande storlek. Så jag tror att de dagtid jagar sillen på djupare vatten, men de går in grundare runt skymning och smälter mat eller kalasar på mindre bytesdjur. De är då jag prickat rätt och fått dem att ta på mina räk och fiskimitationer.

P105016953 cm på vit fiskimitation, grunt i ett litet sund när solen gått ner! 

P1050183Djupbrant under dagsfisket, lång tafs och stf räka gör jobbet!

Ser fram emot en ny go kväll med havsöring nu, skitfiske!

 

Kommentera