IMG_2026.CR2

Premiärfiske västkusten

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Äntligen var det dags för att återigen inta sina havsöringsplatser på västkusten, dra på sig den salta kust outfiten och söka efter silvret. Efter ett halvår av lång längtan i mörkret var det otroligt gött kan jag säga.

IMG_1678.CR2

Fisket då? Jag hade faktiskt stundtals bra fiske, vissa perioder på morgonen var det lysande och det var fisk i nästan varje kast. Men merparten av öringarna var smala, utlekta fiskar. Men efter 12 tiden var det trögt,  jag hade inte en kontakt med fisk för än vid halv 6. Då stötte jag på ett litet blänkarstim vid ett större grundområde i ytterskärgården. Tre blanka, fina runt och strax under 45 cm.

IMG_2023.CR2Årets premiärfisk!

P105000247 cm silver!

I slutet av dagen hade jag 12 öringar landade med en väldigt bra medellängd på dem, vilket får ses som positivt. Sju stycken över minimimåttet med en fin fisk på 57 cm, en strax under på 55 cm och 2 till 50 plussare. Fick fisk på ljusa (tan) räkor och zonkers med lite inslag av orange som strikepoint.

IMG_2031.CR2Calle styr båten hemåt!

Ser fram emot en vecka med helt fokus på havsöringsfiske, det ska bli riktigt skönt att “fiska av sig” efter en lång vinter. Hoppas de stora blanka är på hugget!

 

Kommentera