bild 3

Braxenjägare

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Nu börjar tempen i skärgårdens marer att sakta krypa under det magiska 5 graders sträcket och det börjar bli dags att jaga lite riktiga braxenjägare.
Detta fiske är inget för den som tycker att det är kul att dra en massa snipor, kasta med lätta små gäddflugor och vill att det ska nappa 30 gäddor på en dag, då är detta fiske inte något för dig!
Men för oss som tycker att en lagom braxenimitation ska vara runt 50 cm och vara grym att kasta i motvind och att en bra dag är ca 6-7 gäddor så börjar en trevlig tid framöver.

Jag och några goda vänner var ute och kände på detta fiske för någon vecka sedan och trots dåliga förutsättningar, eller egentligen inte men detta hade ingen upplyst gäddorna om så lyckades vi tillslut landa några fina fiskar över 105 cm.
Braxar fanns det i vissa vikar i mängder och när man kan håva dom från båtkanten så är det inte precis lite an dom… dock hade inte gäddorna hittat in till denna vik än!
Vi hittade till slut en vik där allt stämde och det var stora fiskar som gick och åt och det blev nästan lite öringfiske av det hela när man la 50 cm flugor på “vak”.
Toppfisken blev en 106:a och det ska bli kul och se vad denna höst kan erbjuda.
Vi lyckades att skapa ett riktigt trevligt flugmönster som var helt dominerande för detta fiske, bild och beskrivning får ni dock vänta på en vecka….
Ut och dra en braxenjägare nu.

Niklaus Bauer
Fly-Dressing

 

 

3 reaktion på “Braxenjägare”

  1. Hej Nicke!

    Jag var ute o drog en braxenjägare idag.

    Jag krokade en metare, har jag gjort rätt?

Kommentera