IMG_1329.CR2

Kyligt regnbågsfiske

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Det är en mörk tid på västkusten, havsöringsvikarna ligger i en lugn vintervila och inga fiskare lämnar fotspår på stränderna. Tiden spenderas istället hemma i det dunkla vintermörkret, där gamla bilder väcker minnena om varma aprildagar och blänkande öringar. Planer om nästa säsong, flugbindning och rekning av tänkbara öringhak finns det också tid för. Längtan till april och kusten är mycket stor just nu.

Jag har de senaste veckorna varit ute och fiskat regnbåge ett par gånger för att stilla mitt flugfiske sug en aning. Ganska roligt fiske trots allt, bågarna ger bra fighter på lätt utrustning och är inte alltid så lätta att fånga. Bra utmaning helt enkelt!

IMG_1329.CR2Största regnbågen hittills!

IMG_1353.CR2Fina Regnbågar!

Några mindre öringar har också fångats som bifångst under regnbågsfisket i sjöarna. photo7Öring runt 40 cm!

IMG_1213.CR2Öringen verkar också gilla booby flugorna! 

Orangea och vita booby flugor och sjunklina har levererat bäst, men även wolly buggers som är lite roligare att fiska med har fungerat bra. Långsam hemtagning tror jag är väldigt viktigt i det kalla vattnet, har märkt att fiskarna står väldigt samlat på mindre ytor. Men hittar man dom fläckarna så kan man ha kanonfiske även kalla januaridagar.

IMG_1427.CR2Kylig dag vid sjön, tur att solen värmde lite!

Blir mer fiske efter regnbåge innan premiärdagen på västkusten och ett fiske äventyr till Skåne där havsöringsfisket redan är i full gång.

2 reaktion på “Kyligt regnbågsfiske”

Kommentera