Gästinlägg: Flugfiskets lyxfälla

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Idag delar “Ejken” med sig av tips till den som planerar att börja med flugfiske. Tonvikten läggs vid själva inköpen av utrustningen.

Ejken är en passionerad flugfiskare som gärna lägger sina timmar på kusten efter havets silver. Med spirituell inlevelse och hårt nötande i sitt fiske har han fått många silvertorpeder på fall.

Flugfiskets lyxfälla
Författare:
Erik “Ejken” Johansson

Det här lilla avsnittet är mer riktat till nybörjare som vill ge sig in i flugfiskedjungeln.                                                                                                               Flugfiske kan sluta som en dyr historia, när du väl börjat köpa är det svårt att sluta.

Men det finns många vägar att gå och det finns oftast billigare alternativ.
Jag ska försöka lista upp några punkter som kan underlätta för plånboken.

– Första steget är att bestämma art och vart du ska fiska. Så du får rätt klass på spö, i det skedet är det lätt att försöka lura sig själv att försöka köpa ett slags “combo” spö som klarar alla arter.
Det kan fungera, men dina flugfiskeupplevelser kommer inte vara lika färgstarka.

– Begagnatmarknaden är stor och här kan du fynda, spöna och rullarna är oftast i fint skick.
Framförallt de stora köp/sälj sidorna, men glöm inte kolla igenom Edgeflyfishings köp och sälj.
Vissa butiker har också börjat med en beg. säljning.

– Vänner och bekanta, det är fler fiskare där ute än vad ni tror. Hör runt i bekantskapskretsen, en farbror eller syssling kanske har ett öringspö i garderoben som bara samlar damm.

– Ha inte för bråttom! När man väl bestämt sig för att börja vill man helst ha alla grejer på momangen, vänta och använd google för att hitta reatillfällen.
Besök gärna flera butiker innan, känn och kläm på grejerna.
Gör du en snabbstart här, slutar det med att första spöt hamnar på avbytarbänken redan innan året är slut.

Jag har fiskat mycket med begagnade prylar och jag tycker det är alldeles utmärkt, – Det är “öringkarma” i dessa prylar brukar min gode vän Kärki säga, när jag köpt en gammal lina av honom.

Saken är den att kollar du runt ordentligt och tar god tid på dig, kan du hitta en Rolls royce utrustning för priset av en Volvo. Risken att du behöver köpa ett nytt set då är liten och du kommer tycka det är roligare att fiska.
Nu i semestertider är det perfekt att jaga tex ett havsöringset, stressa inte sätt dig med laptopen i knät och med en Tom Collins i solen. Sen är det bara att börja leta.

Om ni har några funderingar? Tveka inte att fråga i kommentatorsfältet.

Lycka till!
Erik “Ejken” Johansson

Kommentera