Flatwing

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Flatwing herring

Flatwing är en utmärkt fluga bör man vill imitera större betesfiskar som ofta står på havsöringens meny.

Flugan på bilden ska likna en strömming, men med en oliv rygg blir det en utmärkt tobisimitstion. Flugor av denna typen fiskas gärna med spöt i armhålan och en snabbt hemtagning med korta stopp. Håll hårt i linan bara! och var beredd på stripstrike då huggen brukar komma som en hästspark!

5 reaktion på “Flatwing”

 1. Sitter och binder just nu. När jag i tankarna svävar iväg på något i den här stilen för grov och alldeles för kräsen sillätande öring. Ödet? Ett par blir det i alla fall!

 2. Tack Kobben! Tror du fick den flugan i asken.
  Ja dom gör ju det, och oftast är det fisk av lite finare kaliber.
  Denna våren ska bli riktigt intressant! Ser fram emot lite längre dagar:)

  Ja jag instämmer helt John! Blank å fet! Eller en snabb tobisjägare på Gotland.

 3. Tack Jonatan! Det man vill använda till flatwings är främst saddle hackle. Men eftersom fashionabla damer har börjat sätta långa fjädrar i håret så har priset på dessa stigit samtidigt som tillgången för oss nordbor har blivit liten.

  Men långa, smala, mjuka hackelfjädrar är att föredra. Ett alternativ är struts, men dessa håller inte lika bra och trasslar betydligt mer. Fast dom kostar knappt en tiondel av saddle.
  Med vänlig hälsning,
  Marcus l0ranga Zetterblad

Kommentera