IMG_0817.CR2

Ett bra avslut på en fantastisk säsong

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Nu var havsöring säsongen 2014 slut, ett år där det bjöds på många fina fiskar och minnen. Mycket stor fisk fångades men antalet var inte samma som förra året . Men drygt 245 havsöringar och 44 över måttet är jag riktigt nöjd med. Nytt rekord på antal fisk över måttet samt mycket fisk över 50 cm och mina 3 första 60 plussare.

På de sista passen på kusten skulle jag fiska så mycket som möjligt, njuta och verkligen ta  vara av de sista dagarna.Vilket jag lyckades bra med. Sammanfattningsvis var fisket bra, hamnade i ett riktigt race när jag knäckt koden på lördagen. Det gällde att låta flugan sjunka ner och med långa långsamma drag få räkimitationen att sväva fram mellan tångruskorna. Oftast tog havsöringarna när flugan fick sväva fritt, så det gällde att vara redo att nita i stoppen. Det var det ända som funkade och på det sättet lurade jag upp över 10 fisk, 4 passerade 50 markeringen på flugspöet.

P1030936Största vägde in på 1,7 kg och var 55 cm lång!

P1030954Havets guld?

Söndagen var lite mer otursam. En pigg 45:a tog när räkan fick drifta fritt på första kastet. Därefter knäckte jag översta delen på mitt flugspö, så det blir till att fixa ett nytt till nästa säsong. Hämtade reservspöet och tappade 2 st riktiga klunsar till öringar. Den ena slet tafsen och den andra släppte efter en halvminuts fight. Fick trösta mig med 11 st mellan 35-45 cm, gårdagens intagning funkade bra på öringarna  idag med.

P1030984Vackert tecknad hane!

Sista dagen spenderades på ett ställe som levererat bra detta året och vilken dag det blev. Värmande solsken, svaga men svalkande vindar gjorde vistelsen vid västkusten underbar.

IMG_0829.CR2 Underbara västkusten!

Började snabbt med att hitta ett stim med mindre fiskar som jag tröttnade ganska snabbt på. Kändes som den större fisken inte höll till på den platsen efter att jag fått 10 mindre fiskar. Då var det lika bra att byta ställe. Vilket visade sig vara ett väldigt bra val.

Jag hade vadat och fiskat av en sträcka på runt 100 m när jag kommer fram till ett ställe med lite mer ålgräs. På kanten mellan sandbottnen och ålgräset står en stor öring. På knädjupt vatten!

Nervöst lägger jag flugan en bit ifrån den och när flugan passerat fisken, tar den flugan bestämt. Sätter mothugget och fisken svarar med en spännande fight. Efter att jag tappat flera fina fiskar det senaste ville jag verkligen håva denna fisk. Men rusningar genom det tjocka ålgräsbältet och stökande på kort lina gjorde att jag inte vågade hoppas på det bästa. Men det gick bra den här gången, stor och vacker öring som var 59 cm lång.

IMG_0817.CR21.8 kg (59 cm) sightfiskad havsöring i guldbrunt skimmer!

P1030997Släpps tillbaka efter några bilder!

P1040007Undervattenfoto under releasen!

Känner mig nöjd och sitter mest och njuter sista tiden som kvarstår av den här dagen. Inväntar solnedgången och knäpper några foton innan jag testar lyckan i det sista ljuset. Har två dragningar, men ingen öring som ville bita ordentligt på flugan.

IMG_0831.CR2Solnedgången var fantastisk!

Det är tunga kliv jag tar mot moppen, känns inte bra att lämna kusten den här kvällen. Blickar ut över havet tackar västkusten en sista gång innan jag gasar iväg i mörkret. Tackar västkusten för alla minnen, havsöringar och upplevelser jag fått i år!

 

Kommentera