IMG_1593

Autumnly trout update

Warning: Declaration of SLB_Content_Handlers::get() should be compatible with SLB_Base_Collection::get($args = NULL) in /customers/4/1/e/silverbums.com/httpd.www/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.content_handlers.php on line 97

Nu är vi där, nere vid de omtalade 11 graderna, tempen då öringarna frekvent kommer in riktigt grunt på födosök. Med andra ord ett perfekt tillfälle att antingen att smyga ut som en indian och invänta vakkalas eller flänga runt som en tok mellan favoritplatserna i hopp om att hitta stundens tillhåll. Hösten är min favoritsäsong men den har även sina nackdelar. Ämnesomsättningen är fortfarande hög så de äter ofta men förflyttar sig fort. Huggperioderna blir intensiva men också korta. Svårt att veta vilken taktik som är effektivast och oftast blir det ett mellanting..

IMG_1675
Havets akvarium

Förra helgen såg förutsättningarna perfekta ut. Det nöttes stenhårt och sömnen bestod av powernaps i flytringen eller på stranden. Belöningen kom först efter >20h svingande. Det börjar vaka och Matte inleder med en regnbåge, Ejken tappar en fisk och kort därefter kliver det på en blanking på mitt spö. Matte ligger intill och erbjuder håvning men hinner inte paddla en meter innan ytterligare en båge sög i sig hans fluga. Dubbeldrill! Ingen storlek på dem men klart uppskattade. Öringen bet på en polarmagnus med tratt.

IMG_20131006_080758

IMG_20131006_123730

IMG_1752

IMG_1697

Leif med på helgens pass. En häftig dag mötte oss med öring ,smått som stort, som vräkte sig över ytan överallt och hela tiden. Då och då flög småtobis till väders framför plogande öring. Tyvärr gjorde sol och stiltje det nästan omöjligt att få dem att hugga. Full fart med spöt under armen triggade tillslut en av dem att attackera flugan som plogade fram i ytfilmen. Missade såklart kroken, sälen kom in och vi fick åka hem tomhänta och en aning chockerade.

IMG_1671

IMG_1589

IMG_1578

IMG_1604-3

Sista passet anslöt jag till Micke. Vadandes och från land gensköt vi stimmen på flera ställen. Vinden hade sköljt in kallvatten, solen skymdes periodvis av moln. Att det var lågvatten verkade inte bekomma fisken. Det högg på bra och vi lyckades båda landa ett antal fisk i blandade storlekar. Lysande orange märla i full fart var en klar hit.

IMG_1629

IMG_1593

IMG_1708

IMG_1656

micke

Kommentera